Головна » Статті » Класоводам |
Хліб винайшли помилково більше 7,5 тис. років тому. Перший буханець зробив древній єгиптянин, який випадково залишив суміш борошна і води у теплій печі на ніч. Коли він повернувся, він виявив м’яке тісто, набагато апетитніше, ніж тверді коржики, які він намагався готувати.
Один з найпопулярніших різновидів канапок – «Сендвіч» був названий на честь графа Сендвіча – відомого картяра. Саме він придумав класти м’ясо між двома скибками хліба, щоб не забруднити руки за грою.
З перших століть нашої ери в Індії існував закон, за яким злочинців карали тим, що на певний час забороняли їсти хліб. При цьому індійці були впевнені, що той, хто не їсть хліб, матиме погане здоров’я і нещасну долю. І говорили при цьому: "Все є їжа, але хліб є її велика мати".
Виявляється, що запах хлібу – один із найбагатших і складніших за своїм складом. Виникає він при взаємодії більш, ніж шістдесяти ароматичних елементів. З одного зернятка виходить близько двадцяти міліграмів борошна, і це означає, що для випічки одного батону потрібно борошно від помелу приблизно 10 тисяч зерен. | |
Переглядів: 2816 | |
Всього коментарів: 0 | |