Головна » 2016 » Січень » 15 » 10 фраз, які вчителі хотіли б сказати батькам
15:07
10 фраз, які вчителі хотіли б сказати батькам

Щоб допомогти батькам і вчителям подолати проблеми у спілкуванні, психологи провели опитування серед педагогів про те, які питання найчастіше стають каменем спотикання, - пише NBC News.  Ось 10 основних ідей, які вчителі хотіли б донести до батьків.

  1. Дайте новому учителю шанс. Так вже влаштована людська психіка, що будь-яка новація спочатку не сприймається. Спробуйте все ж зрозуміти і прийняти нового учителя, тоді і дитині це буде легше зробити.
  2. Учитель – звичайна людина. Учителі признаються: «Складність нашої роботи не стільки у тому, щоб навчати дитину, скільки у тому, щоб батьки були задоволені цим процесом». Але вчителі – такі ж люди, як всі, у них бувають вдалі та невдалі дні, поганий та хороший настрій. Ніхто не може бути супергероєм 24 години на добу.
  3. Прийміть нові методи навчання. Сучасні діти дуже відрізняються від тих, якими ви були у своєму дитинстві. Навчальні програми і педагогічні методи постійно підлаштовуються під новий час, а тому не можуть залишатися такими, як були. Просто прийміть це як данину і довіртеся професіоналам.
  4. Нічого страшного, якщо дитина стала гірше вчитися. Більшість учнів, особливо у середній школі, схильні вступати у періоди «американських гірок», коли навчання то дається легко, то викликає несприйняття і труднощі. Важливо поставитися до цього з розумінням і не тиснути на дитину. Досвід «провалів» навчить школяра долати труднощі і знову підніматися на вершину.
  5. Навчіться слухати. Для кожного з батьків його дитина найкраща, і деколи буває нелегко слухати критику на її адресу. Але ви повинні розуміти, що батьківські збори – це не «поле бою», а обговорення з метою зростання і розвитку дитини. Спробуйте не просто слухати, а саме почути те, що хоче донести до вас учитель, не засліплений батьківською любов’ю до вашої дитини. Може, у його критиці все ж є частка правди?
  6. Домашнє завдання для дітей, а не для батьків. Можна допомагати дитині, але не можна робити завдання замість неї. Також учителі не радять виправдовувати невиконання домашнього завдання обставинами типу «у дитини допізна музична школа» або «на носі спортивні змагання». Такі виправдання відівчать дитину від відповідальності, у майбутньому дитина завжди буде знаходити причину, чому не змогла зробити те, що вимагалося.
  7. Цікавтеся навчанням дитини, навіть якщо вона у старших класах. Батьки першокласників набагато частіше зустрічаються і спілкуються з учителями, ніж ті, у кого син чи донька – старшокласники, і даремно! Рівень напруження і стресу у старших класах найвищий. Цікавтеся справами своєї дитини, навіть якщо вона виглядає цілком дорослою та самостійною.
  8. Учителі також мають право хворіти. Це ніби очевидно, однак, не завжди нормально сприймається батьками, які звикли обурюватися, якщо вчитель перебуває на лікарняному довше тижня. На жаль, проблеми зі здоров’ям бувають у всіх, і до цього необідно ставитися з розумінням.
  9. Не дозволяйте дітям обговорювати учителів. Якщо ви вирішили з чоловіком чи подругами обговорити навчальний процес, не дозволяйте дітям бути при цьому присутніми. Також не дозволяйте дитині нешанобливо висловлюватися про педагога, навіть якщо самі вважаєте, що він неправий. Школяру буде ще важче навчитися чогось у людини, яка дискредитована у його очах.
  10. Оцінки важливі, але вони не є кінцевою метою. Ні до чого у житті не варто ставитися занадто серйозно. Так, оцінки важливі, але вони лише відображають успіхи дитини у кожен конкретний період часу. Не варто робити трагедію через двійку з математики. Краще подумайте, як це можна виправити.

Джерело: http://deti.mail.ru/news/10-fraz-kotorye-uchitelya-hoteli-skazat-roditelyam/

Переглядів: 630 | Додав: Iryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]